T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / DİKİLİ - Dikili Mesleki Eğitim Merkezi

EUROPASS NEDİR?

Mezunlarımız diploma ve işyeri açma belgesi yanında EuroPass Sertifikası da alabilmektedir.

EUROPASS NEDİR?

Europass belgeleri,  standart formatlarda sunulan 5 belge  aracılığıyla öğrencilerimizin beceri, deneyim ve yeterliliklerini kanıtlayabilmelerini ve ülkemiz dışında Avrupada işe girme imkanı sağlayan ve AB hareketliliklerini destekleyen uluslararası mesleki yeterlilik belgesidir.

 AB düzeyinde bir eğitim programına girmek isteyen veya iş arayan öğrencilerimizin gönüllü kullanımına açık ve sahip oldukları niteliklerini ve yeterliliklerini daha iyi göstermelerine yardımcı olmak amaçlı yetkinlik ve yeterliliklerde şeffaflığı sağlayan Europass klasörü, Özgeçmiş (CV) ve Avrupa Beceriler Pasaportu (ABP) bünyesinde yer alan Dil Pasaportu, Hareketlilik Belgesi, Diploma Eki ve Sertifika Eki ile toplamda 5 belgeden oluşmaktadır.

 

EUROPASS SERTİFİKA EKİ; 

Mesleki eğitim veya yeterlilik sertifikası veren kuruluşlar tarafından sağlanan, farklı ülkelerde edinilen sertifikaların özellikle işveren ve eğitim kurumları tarafından daha kolay anlaşılmasını sağlamayı amaçlayan standart belgedir. Birçok Avrupa ülkesinde yaygın şekilde kullanılmakta olan Europass Sertifika Ekleri ülkemizde Milli Eğitimi Bakanlığı´na bağlı orta dereceli mesleki ve teknik eğitim kurumlarından mezun olan öğrencilere zorunlu olarak diplomalarıyla birlikte düzenlenmektedir.

 

www.europass.gov.tr üzerindeki Sertifika Ekleri Veri Tabanından ilgili alandaki sertifika eki bulunarak indirilebilmekte ve belge ekinde kişilere verilebilmektedir. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.12.2021 - Güncelleme: 23.12.2021 09:58 - Görüntülenme: 443
  Beğen | 0  kişi beğendi